Çarşamba, Nisan 30

İnsanlar deliler gibi mahşer-i cümbüşün msn adresini arıyorlar. Hemde benim blogumda. he ben zaten ordakilerden biriyim. hangisi miyim?
adımı unuttum :)

Salı, Nisan 29

_ Kemal Beylere gittik bugün.
_ açmısın?
_ yok süper şeyler yapmış eşi.
_ ne yapmış?
_ kısır yapmış ama süperdi baharatı falan herşeyi...
_ım...
_ başka?
_ sonra kısır vardı işte harikaydı...
_ım...
Ve bugün.. ince bulguru kalmamış mer koşar adımlarla bakkala gider ve hemen kısır yapmaya koyulur. ve deminden beri yer yer ama eksikliğin ne olduğunu anlayamaz. akşam kısır eksperi ahmd bulur artık :)
Hiç yazasım gelmedi uzun zamandır. Aslında hiçbirşey yapasım gelmiyor son zamanlarda. hele dün o kadar çok uyudum ki. ki gündüzleri uyumak pek adetim değildir. neyse... Evde beni bekleyen işler mi dersiniz beklemeyen ama kafamı kurcalayan işler mi dersiniz... bii sürü şey var aklımda yani. halbuki bi bismillah deyip başlasam da azalsa ne kadar güzel olurdu değil mi ? Evet artık başlama zamanıdır...
Kimselerle de görümüyoprum gibi geliyor bazen. geçenlerde emel ile görüştük süper bi gün yaşadık. böyle yetişecek birşey olmadan aklımıza esen yere gitmek çok zevk veriyor bize. çengelköyde buluşmuştuk. tabi çınar altı çayı falan derken dolaştık biraz oralarda. sınra bapsak neye binsek yürüsek derken üsküdara kadar yürüdük. süper bi yürüyüş oldu bizim için. ordan capitol yemek alışveriş falan derken ayrıldık. güzel bi gündü. baya oldu aslında. ki çünkü çok özledim. gezmek istiyorum...
Melda blog ödüllerine aday. herkes çılgınlar gibi oy veriyor ona. ben de verdim tabi. ailenin sitesi sayılrı bi bakımdan. ama kategorileri pk beğenmedim aslında. hobi de yemek değil el işi falan olmalı sadece. yemek ayrıca açılmalıydı.neyse başarlar dileriz herkese. bna da oy verin ben de çikolata kategorisindeyim :p
mel dalga geçsin ama... ben gerçekten evimde mutluyum.. hergün evde o reklamda ki gibi ütülelenleri kaldırıyorum. şarkılar söylüyorum. buraların sultanıyım ben diyorum falan. :)
dün akşam pars narkoterör vardı. eeen başta bu dizi başlarken gülmek için izledik. eheh nasıl yapmacıklar falan diye. aslında hala diziyi izlerken amanda şurası böle olurmu bu nasıl rol yapıyor diye eleştiriyoruz. ama iyiden yiye izlemye ve takip etmeye başladık. hani en başta niyetimiz salihti. izlemiyorduk dalgsaydı olay. ama merak ediyoruz artık. çok kötü..
ama hakkaten dizi kötü. tamam olayları geçiyorum da. hiç mi özenilmez bi dizi de. mesela bazısının kendi sesi bazısının değil. bu şekilde iki kişi konuşurken kendi sesi olanda çecvre sesleri de var. diğerinde ise hiç ses yok etrafta.bu kadar basit birşeyi duymayıp nasıl ekrana getirirler ki. zaten esas oğlanın triplerinden hiiç bahsetmek istemiyorum. gıcığın teki...
bide doktorlar dizisini izliyorum arada. geçen bölümünde o kadar komik birşey oldu ki. bi babanın böbreği gitmiş durumda. 2 oğlu var. biri vermemek için kaçıyor falan neyse. diğeri verecek bi böbreğini babasına. babası verme oğlum ben idare ederim nolcak sana bişi olmasın falan diyor. çocuk ise ne dese beğenirsiiz. nolcak baba ne kadar ömrün kaldı ki alırım ben sonra geri.. :)
işte böyle...

Pazartesi, Nisan 21

yıllar oldu sanki yazmayalı. Bazen böyle oluyor zaman o kadar hızlı geçiyor ki. Eskiden böyle değildi. sanki artık yaş olarak aşağıya doğru gitmeye başladım. hani düşüşteyim. yaşlandım falan. halbuki daha 17 :p hakkaten ama 17 18 yaşlarındayken 24 yaşındakilere ne gözle bakardık hatırlayanınız var mı? oo kocaman abla.. herşeyi bilir. süperdir. ama ben şimdi kendime baktığımda hiç bi fark yok sanki. daha doğrusu elbette fark var ama o zaman ki 24 yaşındakiler gibi değilim. gerçi insanın yapısı ile alakalı birşey olsa gerek. lise yıllarında bazı arkadaşlarımız vardı ki her an yeni gelin edalarındaydılar. ama ben yeni gelin olduğumda bile o havaya giremedim. girmeye çalışsam da o kızlar gibi hiçbi zaman olmadım. bunda kıyafet seçiminin de büyüük etkisi var tabii ki. hanım hanımcık giyinmek yeni gelin moduyla eş. ve ben giyinemiyorum hanımhanımcık sanırım :) neyse.. :)
ne demiştik... çok hızlı geçiyor zaman. şunun şurasında 6 aylık evliyim. ama gelin görün ki sanki senelerdir evliyim. hatta öle ki hep evliymişim. ne kadar farklı bi duygu bu anlam veremiyorum. gerçekten insan o kadar alışıyor ki içindeki duruma. inanmazsın... çocuğum olduğunda da alışırım umarım anneliğe. zor zaanat gerçekten. analarımızın ellerini öpmek lazım. oakdar düşünüyorum ki napacağımı bazen. ama okuduğum kadarıyla herkeste oluyormuş bu. hani nasıl bakıcam falan. çünkü yeri geliyor koca evi toplayamıyorum bile. misal şuan :) burda boş boş oturmaktansa evimin işini yapmalıyım ama. nedense iş yaparken başım dönüyor :)
öle işte...
sonra birde maydanozlarımız da çıkıyor sanırım. ama ufak tefek. sanki çok maydonoz severmiş gibi seviniyorum bende. bari roka falan ekseydik :)

Pazartesi, Nisan 14

yeni kapliş...




bi kaplumbağa yaptım ama. ne gördüklerime, ne gerçeğine benzemedi. orjinal birşey oldu. benim tasarımım :p ben uydurup uydurup söküp tekrar yapan biri olduğumdan ata ata anca bu kadar ilerleyebildim. Ama azimliyim tabii ki. bide patlıcan yaptım ama henuz sapını yapamadım o yüzden ilerleyen günlerde ekleyeceğim. dün bi yünden başladım birşey. ahmd ne yapıyorsun bu sefer dedi. ben hiç birşey diyemedim. çünkü hakkaten de bende bilmiyordum. neye benzerse ona devam edicem bakalım. kısmet.. :)

bide battaniye yapımına başladım. tvde falan heryerde b isürü kareler yapıp birleştiriyorlar ya. bende bi kare yaptım. fakat sorularım var. acaba özel bi yün çeşidi almam gerekli mi illa ki? evde ki fazla yünlerden renk renk yapsam olmaz mı ki? ben yaparsam olur belki. hele bi deneyelim.

yarın misaifirm var. evi de temizlemem lazım. çok işim var çok. yarına artık bi sofra fotosu koyarım cümlealeme inat. :p canı çekende bakmasın canım...




Hiç izlememiştim Karayip Korsanlarını. Vurdulu kırdılı bi film olduğunu ve sıkılacağımı sanıyordum. Ama umduğum gibi değilmiş. Çok zevk aldım izlerken. İzlediğimiz 3. filmdi sanırım. esas oğlanımızı daha karizmatik ve ciddi sanıyordum ki oldukça yanılmışım. Jonny Depp o şekilde eğlenceli olmasa çok farklılaşacaktı düşüncem. Sırf şu ahtopot adam olmasaydı daha iyi olacaktı. Yüzünden çıkan kollar insanın midesini bulandırıyor zira.

Sonunda Orlando Bloom'un da o yaratıklardan olacağını düşünp nasıl bişey olacağını merak ediyordum ki normal halinde kalıverdi. Acaba sonradan değişir mi ki... Belki 4. de...

Baya uzun bi filmmiş tabii ki. 2 günde izleyebildik. Ne kadar güzel bi film olsa da insan uyuyakalabiliyor çünkü :)
Bu arada...
çok işim var çoook...

Cuma, Nisan 11

Sabahları tek başımaysam kendime kahvaltı hazırlamak o kadar zor olyor ki. Yani zor oluyor derken çok üşeniyorum. Hiç yapmamayı tercih ediyorum çoğu zaman. Kendim için yapmadığımı ahmd için sabahın köründe yapabiliyorum ama kendim için olmuyor. Ama bundan sonra kendim için olmasa da kalkıp güzel bi kahvaltı yapmam gerekecek. Bugün yaptım :) güzeldi :) Şu yeme planında söylenen herşeyi yemedim tabii. Fazla gelirdi okadarı. hadi sabah acıkmış oluyorum da öğlen yemek yemek daha zor olacak. Tek başıma hiç sevmiyorum. neyse gideyim de portakal yiyim.
Sabah: 1 bardak süt, 1 yumurta, 1 dilim peynir, 1 dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu vb.
Ara öğün: 1 meyve, 1 bardak ayran, 1 ince dilim ekmek
Öğle: 1 porsiyon etli kurubaklagil yemeği, 1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran, 1 porsiyon salata, 1 orta dilim ekmek, 1 adet meyve
Ara öğün: 1 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates ve salatalık, 1 adet meyve
Akşam: 1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli), 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği,
1 bardak ayran, 1 porsiyon salata , 1 orta dilim ekmek
Gece: 1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı 1 porsiyon meyve

*
Elif feyza oakdar tatlı ki. özlüyorum hemen 2 gün gitmesem. dün ordaydım. göbeciği düştü çok şükür. Tam da ben altını değiştirirken hemd.korktum biran bişey yaptım sandım. ama bişisi yok şükür. benim için de süper bi staj dönemi oldu. altını değiştirmek de idare eder ama gazını süper çıkarıyorum. minicik bebekten ne ses çıkıyor ama :) komik bebek :)
bugün cuma ya. dedim bişiler dinliyim dinletiyim. kabe imamından bulabilsem derken. işte.. yan tarafa da ekledim. sık sık dinlemek lazım artık. insan dinlerken orda hissediyor kendini. nasıl gitmek istiyorum anlatamam. hele şimdi. daha çok nedenim var.. hayırlısıyla inşlh...

Çarşamba, Nisan 9


6. yeğenim de doğdu çok şükür. 3. kez teyzeyim.çok güzel birşey. diğerlerinde tam anlayamamışım. belki şimdi evli olduğumdandır bakışı açımın değişmesinin nedenini. ya da ozamanlar küçüktüm belki. ama şimdi o kadar sevdim ki minik bebeği. ömer benim favori yeğenimdi bakalım papuc dama atılacak mı. ama minik minik bebeklerde pek şekermiş. 2 gün görmesem özlüyorum hemen. her gördüğümde de sanki büyümüş. çok güzeller bebekler.. :)
bide kıyafetleri, odası herşeyi çok güzel oldu. sanki prenses hanım. bide gelenlere verilen bebek hediyeleri çok güzel oldu.

birtanesi ablamın görümcelerinden.


diğeri de el birliği ile oldu. öyle ki benim kayınvalidem dikti biparçasını. ama çok şeker oldular. hatta satsam süper olurdu. isteyen ? :p
böyle özenip birşeyler yapmak çok güzel. eskiden böyle şeyler yokmuş. hatta bi çeşit kurabiye börek ve kek tarifi varmış herkes aynı şeyi yaparmış. normak börek, yanına kocaman kurabiye, yanına normal klasik kek, ve tabii ki ya kısır ya da patates salatası. başka birşey bilmezmiş kimse. ama şimi akıyorum bazen. yapılmayan şey yok sanki. hatta annem anlatıyor ki.. eskiden çayın yanına kremalı bizküvi vermek zenginlik alametiymiş. ne günlerden ne günlere geldik işte. bulunduğumuz çevreye herşeye alışıyor ve değişiyor insan günden güne. yapmam giymem ymem dediğini bakıyosun ki bayla bayıla yapıyorsun. belki de doğru kınadığın başına gelmedikçe ölmezmişsin. belki bazen kınadıklarımızı yaptığımızın farkında dğiliz. çünkü modası gelmiş yapıyoruz :)
cts sabah huloya gittik. ahmdyi evde ölece bıraktım kendine omlet yapmıştı süperdi. tam kahve yapıyorduk ki eslem geldi beni almaya. özlemişim eslemi. gördüm daha iyi oldum. keşke daha sık görüşsek. çünkü o iyi bir insan :)
mandalin vardı sonra. aynı mandalin. turuncu hala :) sonra bide nhy vardı arkadaşları. tanıştık mmnun olduk. hulo bi sürü şey hazırlamış. hpsi de çok lezizdi. keşke biraz daha lahana kavurması yeseydim. eslem zorla vermişti ama çok güzelmiş eline sağlık hulo.
bugünlerde hep bebeğe gidiyorum. yardım ediyorum ablama. tabi bebekle oynamak da çok zevkli. gerçi oynanmıyor ama sallamak bile güzel :)
ne diyordum...
iyiym ben.

 
web analytics
nolmuş?