Perşembe, Mayıs 22

Bugünlerde öyle saatlerce nete girip oyalanmıyorum. Hem yapacak birşeyim yok hem de ne me lazım bişi olmasın falan.
ama...
nahnu haber verdikten sonra biraz girip bakmış hiçbirşey anlamamıştım ve bırakmıştım. sonra gene görünce biyerlerde biraz bakınıyım dedim. bakmaz olaydım. yamangezgin kaybolmş ya sizler de duymuşsunudur. ipuçlarını bularak oyunu geçmeye çalışıyorsun. sen buldukça güncelleniyor oyun. şuan herkesin geldiği yere geldim sanırım. bekliyorum ki güncellensin. ama ipuçlarını da öle bi yerden bulmuyosun. bi sürü ite gezmen gerekiyor. u oyun için tasarlanmış sitelerden, bloglardan buluyorsun tüm ipuçlarını. karışık birşey. millet bazı ipuçlarını yazmışlar bile. ordan alabiliyosun da. sonra bi msn adresi veriyor oyun. ekliyorsun tabii karşıdaki bilgisayar. bişiler soruyor gene onları buluyorsun cevap veriyor ve seni başka yerlere gönderiyor. hatta bi bilgi için normal bi ev tlf var arıyosun ve karşına adam anlatıyor. tuşluyorsun falan söylüyor sana. ama çok gıcık bi oyun işte. şuan sadece bekliyorum nolcak bilmiyorum :)

Pazartesi, Mayıs 12


Haftasonu gezimizden bahsetmenin zamanı geldi. Aslında değişik yerler görmüş olmak, gezmiş olmak falan hepsi güzel şeyler. Fakat aksiliklerde oluyor işte. Mesela fazlaca hastalanmam gibi. Gözümü açabildiğim kadar gördüm Çanakkaleyi. Selpaklarla fazla haşırneşir oldum ama gene de güzel geçti. Çok garip geldi bana. O kadar boş ki aslında.

Hem deniz kenarı ve manzara süper. bu güzelliğe karşın bomboş. nedense hep bir mütahit gözüyle baktım etrafa. şuraya ne güzel villalar olur falan diye. ama tabii ki milli değerlerin farkındayım. sadece hayalden ibaretti.

otobüse binip henuz kalkmadan hatta kalkıp hala bizim oralardayken gitmesek mi diyorduk. sanırım ortamın farklılığından biraz gerildik. hiç güzel geçmeyecek gibi hissettik. ilk önce bol bol çocuk olduğundan dolayı kötü geçer sandık ama arkamdaki kızın ( ki adı da merve idi) kusması dışında çocuklarla bi problem olmadı. teyzelerin hepsi ayrı ayrı formdaydılar sağolsunlar. teyzeler olunca böyle yerlerde vıdıvıdı,bağırışçağırış,özellikle itiş kakış fazlaca oluyor. (bknz herkesin umre anılarına) neyse ki fazlaca kısa bir yolculuktu. gece 11 de çıktık ve 24 saat geçmeden üsküdardaydık. rehberimiz sağolasun. genç bi kızdı. ama oa kdar sertti ki konuşmaları. inmeden başlıyor hemen. ben sizi şimdi burda salıyorum 15 dknız var. gezin gelin. ki biz bile koştur koştur bakıyorduk heryere. o teyzecikleri düşünün artık. e bide tabi yeme molasında millet dolmaına kadar getirmiş. piknik havasında 1 saat yemek yedilr. biz müzeler gezdik o sırada. iyi oldu aslında. oralarda da bi itiş kakış çekemezdik. neyse.. 7 buçukta evdeydik çok şükür. pestilimiz çıkmış bir vaziyette tabii ki. bir daha ya kendimiz gitmeliyiz ya da en azından 1 gün kalmalıyız gittiğimiz yerde. böyle çok yorucu oluyor söliyim.

pazar günü de anneler günüydü. burdan anneler günümü kutluyorum :p ve herkesin tabi. güzel bişey anne olmak sanırım. henuz anlayabilmiş olmasam da birgün gelecek gözyaşlarına da boğulucam bebeğimle beraber. beraber derken ben boğulayım sevinç gözyaşlarına. bebeğim ağlamasın hiç. hep gülsün inşlh.

Melda'nın daveti üzere geçen günlerde ona komşu oldum. tabii bosch dünyasında. benimde tapum var falan. süper bi evim var. mutfak şahane. herşey yerli yerinde. şöyle bi bakındım çıktım. bugün ise ben evde temiz ev procesi başlatmışken bi mail geldi. eviniz kirlendi temizleyin diye. nasıl olacak diye çok merak ettim. düşündüm ki etrafta çerçöp vardır onları bulurum kaldırırm oyun gibi falan. ama yok. okadar kolaymış ki. elektirik süpürgesine gidiyosun evi temizleye basıyosun hopp temizleniyor. süper bi olay. boschtan şuan tek isteğim sanal değil gerçekte bu uygulamayı yapabilmeleri. ama ben gene bilgisayardan komut vereyim o da evi süpürsün. ya da ben sanal evimde yaşıcam bu gidişle. şu ev süpürmek çok yoruyor beni.

********

birde.. bunca yıldır hiiiç kimsler nasıl akıl edemiyor anlamıyorum. kimse farkında değil mi? yoksa sadece ben miyim zorluk çeken? kesmeşeker kutuları neden bu kadar kullanışsız? kullanmak değil amaç zaten diyorsunuz. tamam öyle tabii ki. bende evde bunu kavanoza boşaltmak istiyorum. ama herhangi biri var mıdır acaba ki dökmeden el sürmeden bunu boşaltabilsin? nefret ediyorum kesmeşeker kutularından. bi kere ortasından açılıyor bu kadar saçmalık olamaz. ordan doğru devirsen belli ki kesin dökülecek. hadi o da olmadı kenarından yırt. o zamanda sıkı sıkı yerleştirilmiş şekerler mümkünü yok çıkmıyorlar. illa değeceksin herbir şekere. avuç avuç almaya çalışacaksın ki o da bi işkence. kare kare şekerleri nasıl avuçlayım. tabi gene dökülüyor. gene etraf şeker oluyor. ellerim de şeker. şeker de ellerim. böyle olmamalı. bi çare bulunmalı. sesleniyorm balküpüüü... yuvarlak şeker yapsanıza mesela? topşeker olsun adı da. çok değişik olur. alırım ben valla. hem de böyle kalın kutuya değil. ovalimsi bi kese kağıdında bile durabilirler ozaman. süper olur balküpüüü...

Cuma, Mayıs 9

mer'in özel ev poğaçası :p

Bir önce ki postta dediğim gibi. Internette bulduğum bir çok poğaçanın ortak malzemlerini kendimce uyarlayarak mer'in özel ev poğaçasını bulmuş bulunmaktayım. millete hayırlı olsun. ve uzun zamandır yaptığım en güzel poğaça oldu gerçekten.

hemen malzemelere geçeyim. ve siz değerli poğaça severleri mer'in özel poğaçasından mahrum bırakmayayım :p

1 yumurta ( içine beyazı dışına sarısı)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
250 gr tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 kabartma tozu
aldığı kadar un ( 3 bardak koyduktan sonra aldığı kadar ekledim. sanırım 4 bardak olmuştur)
ve susam

e tabi malzemelerim hepsini karıştırıyoruz. elimize yapışmayacak şekilde oluyor. sonra içine zeytin ezmesi de yakışır ama ben peynir koydum. yuvarlak poğaça sevdiğimden de yuvarladım içini koyduktan sonra. siz klasik poğaça şekli de verebilirsiniz. üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptim. tabii gene çörek otu koyabilirsiniz ama susam herzaman tercih edilmekte ben tarafından :p
patatesli de güzel olurdu bence.

ne güzel yemek blogu gibi yazdım :)

bi düğün bi tören yine başladı aynı şöleen
kınalar yakılır boyanır gözü yaşlı gelin...

pinhani den en beğendiğim şarkı bu oldu. daha önce çıksaydı çıkış müziğim bile yapardım...
bu hafta çok gezdim. yani diğer haftalara göre. eskiye göre değil tabi. salı pazarına gittik çimle. çılgınlar gibi 5 ytl ye tişört aldık.

analar babalar otururlar bir masaya
yenilir içilir takılır paralar yakaya
sonras dün de emel ile çamlıcaya falan gittik. gezdik öle. dertleştik falan. dostlarla olmak hep güzel...
geçecek bir ömür seçecek herkes eşini
bi yüzük takarak tutacak eşler sözünü
bu akşam da çanakkaleye gidiyoruz. aradılar geliyormusunuz dediler belediyeden. e gelelim bari dedik. şimdi gidip güzel bir ev poğaçası yapmaya çalışacağım. herşeyi yapıyorum da şu poğaçalar da hiç iyi değilim. aslında yapıyorum da klasik poğaça olmuyor sanki. hele mayalı olunca minicik kalıp kaskatı oluyorlar sinir oluyorum. bakalım. bi sürü yerden tarfileri karıştırıp kendi ev poğaçamı bulacağım. eğer güzel olursa mer'in poğaçası diye meşhur olurum merak etmeyin...
bitince bu mutlu düğün gelin ile damat kalır bi köşe de
olur yine başka bi gün geliriz oynarız hepbirliktee...
bide fotoğraf makinalarını boşaltıp şarjlarını doldurmalıyım. ki uzuuun zamandır elime aldığım yok. gerçi hep çantamda oluyorlar ama çekemiyorum nedense.
işte böyle...
şarkı güzelmiş değil mi?

Pazartesi, Mayıs 5

Flickrda bi arkadaş pinhani sözünü yazınca aklıma geldiler. Tabii ilk çıktıkları zaman da aklıma geldi. Msn de çoğu insan dinliyorduk. Herkes aynı parçayı dinlerdi falan. Sözlerinden blogunda yazmayan yoktur herhalde. Bide tabi ilk dinlemek ayrı bişey. ınternetle alakası olmayan insanlara pinhani dediğinizde hö diye bakarlardı. Tabi diziden sonra herkes duydu ve çoluk çocuğa düşmüş oldu pinhani. Ama olsundu tabii. biz gene seviyorduk. Hergün dinlemesekte arada bi duyunca baya etkileniyorduk falan. neyse.. Flickrda görünce gideyim bi bakayım sitelerine bi değişiklik var mı dedim. ki iyi ki demişim. 25 nisan'da yeni albümleri çıkmış. e tabii canım pinhani dinletiyor sitelerinden. sağolsunlar. ilk albümlerinde ki gibi bunun da cdsini alırım diye düşünüyorum. daha 2. şarkıdayım gayet benimsedim. bakalım hayırlısı...
bide aynı zamanlarda çıkmış yüksek sadakat vardı ki süperdi o da. aynı pinhani gibi dinlerdik bol bol. her gün ayrı bi şarkısını keşfederdik. harikaydı gerçekten. arabada dinleek için ilk onları aldık cdye mesela. neyse... yeni kasetleri onlarında çıkmış. taam indirdik bi hevesle. fakat solistleri değişmiş:( ve hiiç bana yüksek sadakat havası vermediler. yani pinhaninin değişse ne kadar kötü olur mesela. bu da çok kötü olmuş bence. kel bulup aynı ambiyansı devam ettriemk istemişler ama. cıks.. olmamış. dinlemem.
herkesi pinhani dinlemeye çağırıyorum. ooohh.. süper..

 
web analytics
nolmuş?