Perşembe, Temmuz 10

tamam hayvanları seviyoruz dedim de...
karıncalara gerek yok hayatımda. burası ( gebze) karınca dolu. her hangi deliğe baksam hep bi karınca çıkıyor. banyoda çıkanlarla başettikten ve uzun zmana görmedikten sonra mutfaktan çıkmaya başladılar. e tabii ki daha kötü bi durum bu. ortada aman bişi bırakmaya gelmeyim hemen doluşuyorlar. ablamdan öğrendiğim takdiği uygulamaya başladım tabi. priil. karıncaları kaçıran yegane şey. pril :) kaçıran demiyelim aslında da. geçtikleri yere koyunca ordan geçemiyorlar. denemek için bi kaç karıncanın etrafından pril geçirdim. bi pril yuvarlığının içinde kaldılar uzun müddet. sonradan baktığımda ise intihar etmişleri gördüm. sıkılıp atlamışlar prilin üstüne. neyse.. bi uzun yolları vardı. bende en altına ki tezgaha geçişleri ordan oluyor prilledim. ve uzun müddet izledim. hiçbiri birbirine söylemiyor bi kere. ya da diğerleri inanmıyor bilmiyorum. biri geliyor koklar gibi yapıp kaçıyor. o anda bi üsür karıncanın yanıdnan geçiyor. hepsi tek tek gelip koklayıp kaçıyorlar. birde bi karınca bişi taşıyordu, tabii dümdüz yukarı çıkaarken baya zorlandı. geldi biri ona yardım etti resmen. görülmeye değerdi. her yanlarındna geçen o anlık bi el bile atıyorlar. baya girdim karıncaların içine gördüğünüz gibi.
sonra içeri gidip geri geldiğimde ise pril olmayan bi yerler bulmaya çalıştıklarını farkedip heryeri prilledim. en azından temizlik yapmış oluyorum :)
pril deyince...
geçenlerde bi çocuk programı vardı. ikiz anneleri konuşuyordu. kızının adını pırıl koymuş. çok garibime gitti. büyüdüğnde pril diyip dalga geçeceklerini düşündüm. bakın ben bile kaç zaman geçti aklıam yer etti. bu arada ikiz anneleri dedi ki; ikiz annesi olmak 2 çocuk büyütmek değil bazen 4 5 hatta 6 çocuk büyütmek gibi. mesela dedi; giyinme zamanı. birini giydirip hazırlarsınız. diğerini giydirirken giyinik olan çıkarır üstündekileri. ve bu böyle devam eder. çünkü o yaşlarında giyinip çıkarmak çok hoşlarına gider. Allah herkese hayırlısını versin. Tabii Allah kimseye taşıyamayacağı yükü de vermez bu da bi gerçek... halimize herzman şükr edelim hayatımıza mutlu mesut devam edelim...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ne istedin karıncadan da prilden duvarlar ördün çevresine. bu mudur hayvanları sevmek?? o zavallı karıncaları küçükken(!) çakmakla yaktığımız için hala vicdan azabı çekiyorum zaten.. :(

eslem dedi ki...

benim de arkadaşım vardı pırıl diye gözleri böyle kopkoyu yeşildi içleride pırıl pırıl parlıyordu, hep annesinin nu pırıltıdan etkileneren bu ismi verdiğini düşünürdüm :))

Yoksa ikiz felan mı ?

Adsız dedi ki...

düşünsenize ikizmiş, ikisinin adı da pırılmış, çağırırken pırıl pırıl oluyormuş. :P

eslem ikiz değil merveninki de, kuzeniyle ve kuzeninin çocuğuyla beraber üçüz gibi olacak :D

Adsız dedi ki...

Pril olayı süpermiş hemen evde bi kaç yere denememeliyim. Şuan için karınca yok ama tedbiri elden bırakmamak lazım, heran olucak karınca saldırısına hazırlıklı olmak lazım :) O değilde dur bak aklıma ne geldi. Bi ablanın ikizleri var birisinin adı Tijen diğerinin adı Hijyen :) Tijen'e uygun isim bulamadığı için kızının adını Hijyen koyanlar var :))

hulofera dedi ki...

of bu karıncalardan bizim de başımız dertte, tepeörende.. bazen canıma tak deyince doğru lavaboya malesef :(

 
web analytics
nolmuş?