Pazartesi, Mayıs 12


Haftasonu gezimizden bahsetmenin zamanı geldi. Aslında değişik yerler görmüş olmak, gezmiş olmak falan hepsi güzel şeyler. Fakat aksiliklerde oluyor işte. Mesela fazlaca hastalanmam gibi. Gözümü açabildiğim kadar gördüm Çanakkaleyi. Selpaklarla fazla haşırneşir oldum ama gene de güzel geçti. Çok garip geldi bana. O kadar boş ki aslında.

Hem deniz kenarı ve manzara süper. bu güzelliğe karşın bomboş. nedense hep bir mütahit gözüyle baktım etrafa. şuraya ne güzel villalar olur falan diye. ama tabii ki milli değerlerin farkındayım. sadece hayalden ibaretti.

otobüse binip henuz kalkmadan hatta kalkıp hala bizim oralardayken gitmesek mi diyorduk. sanırım ortamın farklılığından biraz gerildik. hiç güzel geçmeyecek gibi hissettik. ilk önce bol bol çocuk olduğundan dolayı kötü geçer sandık ama arkamdaki kızın ( ki adı da merve idi) kusması dışında çocuklarla bi problem olmadı. teyzelerin hepsi ayrı ayrı formdaydılar sağolsunlar. teyzeler olunca böyle yerlerde vıdıvıdı,bağırışçağırış,özellikle itiş kakış fazlaca oluyor. (bknz herkesin umre anılarına) neyse ki fazlaca kısa bir yolculuktu. gece 11 de çıktık ve 24 saat geçmeden üsküdardaydık. rehberimiz sağolasun. genç bi kızdı. ama oa kdar sertti ki konuşmaları. inmeden başlıyor hemen. ben sizi şimdi burda salıyorum 15 dknız var. gezin gelin. ki biz bile koştur koştur bakıyorduk heryere. o teyzecikleri düşünün artık. e bide tabi yeme molasında millet dolmaına kadar getirmiş. piknik havasında 1 saat yemek yedilr. biz müzeler gezdik o sırada. iyi oldu aslında. oralarda da bi itiş kakış çekemezdik. neyse.. 7 buçukta evdeydik çok şükür. pestilimiz çıkmış bir vaziyette tabii ki. bir daha ya kendimiz gitmeliyiz ya da en azından 1 gün kalmalıyız gittiğimiz yerde. böyle çok yorucu oluyor söliyim.

pazar günü de anneler günüydü. burdan anneler günümü kutluyorum :p ve herkesin tabi. güzel bişey anne olmak sanırım. henuz anlayabilmiş olmasam da birgün gelecek gözyaşlarına da boğulucam bebeğimle beraber. beraber derken ben boğulayım sevinç gözyaşlarına. bebeğim ağlamasın hiç. hep gülsün inşlh.

6 yorum:

hulofera dedi ki...

geçmiş olsun mer.. bu arada foton görünmüyor..
bayadır uğramıyordun buralara, tevekkeli boşuna değilmiş ;)

mer dedi ki...

silmişim fotoyu yau :)

Minik Patikler dedi ki...

Allah hayırlısıyla kavuşmayı nasib etsin bebeğine, inşaAllah dilediğin gibi hiç ağlamaz ama sen de ağlama, hep mutlu günleriniz geçsin bebeğinle. Hamileyken pek anlaşılmıyor annelik duygusu, ben şimdi ikinci bebeğimi bekliyorum ve bu farkı gerçekten çok iyi anlayabiliyorum (kendimce), doğup ta kucağına gelmesi, biraz büyümesi ve hele ki iletişime geçmesiyle kıyaslanamaz bile bence :) Ben doğum yaptıktan iki üç saat sonra telefonda konuştuğum günü geçmiş olan hamile arkadaşıma sakın bekleme hemen git doğur demiştim. Öyle bariz bir fark var yani, bir gün önce konuşssak öyle bir önerim olmazdı. Hamilelik bambaşka şeylerden dolayı çok özel, onları da zaten sonradan hissetmen mümkün değil sadece ve ayrıca özlüyorsun. Çok uzattım sanırım, tekrar hayırlı olsun..

eslem dedi ki...

memleketimi özledim :)

eslem dedi ki...

diğer yorumları okuduğumda kendimi çok duygusuz hissettim yahu :)
anne değilim ondan mı acaba :))

ağlama bence ya sevinçten de olsa ağlama hep gül . sana çok yakışıyor ; )

Adsız dedi ki...

duygusuz fln değilsin eslem. baksana memleketini özlemişsin, özlem duygusunu yaşıyorsun. ben yorum bile yazmamışım, duygusuzların önde gideniyim.

 
web analytics
nolmuş?